Ayda ortalama 12 ton mamayı sokak hayvanlarına ulaştıran Mersin Büyükşehir Belediyesi, tam kapanma süreci boyunca da Yerel Hayvan Koruma Gönüllüleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte sokaktaki kedi ve köpeklere 7 ton mama dağıtacak. Büyükşehir ekipleri ayrıca sahildeki güvercinler ve kırsaldaki yaban hayvanlarını beslemeyi de sürdürecek.
SOKAK HAYVANLARINI BESLEYENLER SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDAN MUAF TUTULDU
“Tam kapanma” tedbirlerini kapsayan genelgede sokağa çıkma yasağı süresi boyunca sokak hayvanlarının beslenmelerine özel önem verileceği vurgulandı. Bu kapsamda yerel yönetimlerin de koordinasyon sağlayarak sokak hayvanlarının beslenmeleri için çalışma yürütebileceği belirtildi.
4 MERKEZ İLÇEDE 28 BÖLGE BELİRLENDİ
Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde araçlara yüklenen mamalar, 4 merkez ilçede belirlenen 28 bölgede büyükşehir personeli tarafından sokaklardaki kedi ve köpeklerin mama kaplarına bırakılıyor. Yerel Hayvan Koruma Gönüllüleri ve sivil toplum kuruluşları da mama dağıtımlarında büyükşehirle iş birliği yapıyor. Gönüllüler, büyükşehirden temin ettiği mamalarla sokak hayvanlarının beslenmelerine destek veriyor.
“EKİPLERİMİZ HER GÜN DÜZENLİ OLARAK MAMA DAĞITIMI YAPACAK”
Büyükşehir Belediyesi Evcil ve Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürü Hünkar Yılmaz, 5199 Sayılı Yasa uyarınca yaptıkları besleme çalışmalarını pandemi koşullarını da göz önünde bulundurarak güçlendirdiklerini belirterek, “17 günlük süreç içerisinde merkez ilçelerde 28 adet besleme bölgesi belirledik ve bu bölgelerde ekiplerimiz her gün düzenli olarak mama dağıtımı yapacak. Bunun yanı sıra zaten Yerel Hayvan Koruma Görevlileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla beraber yürüttüğümüz besleme işlemleri de devam edecek” dedi.
17 GÜNDE YAKLAŞIK 7 TON MAMA SOKAK HAYVANLARINA ULAŞACAK
Kentte yaklaşık 250 yerel hayvan koruma görevlisi ile iş birliği yaptıklarını vurgulayan Yılmaz, “Bu 17 günlük süreç içerisinde ekiplerimiz tarafından beslemelerde kullanacağımız mama miktarı 2 ton civarında. 5 ton civarındaysa yerel hayvan koruma görevlilerine dağıtacağız ve onlar da bizimle beraber sokakta yaşayan canlarımızı beslemeye devam edecekler” diye konuştu.
Yılmaz, ayrıca güvercinleri ve yaban hayvanlarını besleme çalışmalarının da sürdürüleceğini söyledi.
“SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLSA DA BİZ GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ”
Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi personeli Zekeriya Belce, sokağa çıkma yasağında da görev başında olduklarını belirterek, “Sokak hayvanlarını besliyoruz. Şu anda Kepirli’de Nurşen Teyze’nin evinin önündeki ve etraftaki kedileri besledik. Buradan Soğucak, Bekiralanı, Gözne, Ayvagediği tarafına geçeceğiz. Sokağa çıkma yasağı olsa da biz görevimizin başındayız” dedi.
“BU GELEN MAMAYI HAYVANLAR DAHA GÜZEL YİYORLAR”
Hayvan besleme gönüllülerinden Nurşen Tülü ise büyükşehir tarafından kendisine ulaştırılan mamalarla Toroslar ilçesi Kepirli Mahallesi’ndeki kedi ve köpekleri beslediğini vurgulayarak, “Mamamı getiriyorlar. Yetişemedikleri yerde ben torbadan kaba mama koyuyorum, götürüp ekiplerin mama bıraktığı yere bırakıyorum. Bir de doktor hanım var, o da ormanın içindeki kedilere bakıyor. Ona da mama veriyorlar. Bu gelen mamayı hayvanlar daha güzel yiyorlar. ‘Yaş mama gönderin, yavrular yiyemiyor’ diyorum, hemen gönderiyorlar. Barınak çok disiplinli. Çok iyi takip ediliyor. Allah Vahap Başkanı başımızdan eksik etmesin” diye konuştu.
“BURAYA 'KEDİLERİMİZİ KORUYALIM' DİYE BİR LEVHA İSTİYORUM”
Mahallesindeki kedilerin insanlar tarafından kasıtlı olarak yaralandığını belirten Tülü, ayrıca; “Buraya ‘kedilerimizi koruyalım’ diye bir levha istiyorum. Çünkü sapanla vurup ayaklarını topal ediyorlar. Bu elimdeki kedi de topal mesela” dedi.